2017. augusztus 24., csütörtök

Sajtóközlemény2017 | 08 | 22.
SZAMOSSÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY           
Szamossályi Község Kossuth, Petőfi, Ady Endre, Arany János és Hunyadi utcáinak belterületi vízrendezése

Szamossályi Község Önkormányzata 99,81 millió forint támogatást kapott a „Szamossályi Község Kossuth, Petőfi, Ady Endre, Arany János és Hunyadi utcáinak belterületi vízrendezése” címmel a Széchenyi 2020 program keretében.  A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.


Szamossályi Község Önkormányzata a település területének 30%-át érintő fejlesztést kíván megvalósítani a belterületi vízrendezés keretében, amely az alábbi utcákat érinti: - Kossuth Lajos utca, - Petőfi Sándor utca, - Ady Endre utca, - Arany János utca, - Hunyadi János utca. A fejlesztés révén a belvizek levezetése szabályozottá, míg a környezeti értékek biztonsága fokozottabbá válik.

 A projekt általános célja Szamossályi településen - a projektben meghatározott tevékenységen keresztül – a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése, rekonstrukciója. Átfogó cél: a belterületen keletkező bel- és csapadékvizek károkozás nélküli, szabályozott levezetése, az épített környezet értékeinek megóvása, a belterületi mezőgazdasági hasznosítású területek csapadék és belvizének elvezetése, a védekezési költségek minimalizálása, - a csapadékvizek helyben tartása a tározóban és beszivárogtatása a talajba az arra alkalmas mederszakaszon, a befogadó hordalék és egyéb szennyeződések által okozott terhelések csökkentése.

Specifikus cél: a vízelvezető létesítmények fejlesztése a Kossuth, Petőfi, Ady, Arany és Hunyadi utcákban a bel- és csapadékvizek biztonságos levezetésére, egyes meglévő létesítmények átépítése a belvízmentesítés biztosítása érdekében.

A fejlesztés eredményeként 3296 m hosszan felújításra kerül a település csatorna hálózata, biztosítva a Kossuth, Petőfi, Ady Endre, Arany János és Hunyadi utcák védelmét


A projekt megvalósításának kezdete : 2017.06.30.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.12.31.Szamossályi Község Önkormányzata
Cím: 4735 Szamossályi,Kossuth út 58.
Honlap: www.szamossalyi.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése