2016. július 13., szerda

Szamossályi Kenutúra

 
 SZAMOSSÁLYI KENU-TÚRA
 
Szamossályi Község Önkormányzata 2016-ban is megrendezi a sokak által már nagyon várt Szatmárnémeti-Szamossályi kenutúrát!
 
A túra  2016. augusztus 6-án kerül megrendezésre. A részvételi díj 3500,-Ft/fő, amelyet a Szamossályi Polgármesteri Hivatalban személyesen lehet befizetni. A túrára való nevezés a befizetéssel válik véglegessé.

A forgatókönyv a következő:
08:00 Gyülekező a Polgármesteri Hivatal udvarán
08:30 Indulnak a buszok Szatmárnémetibe
10:00 A túrát útnak indítja Bíróné dr. Dienes Csilla polgármester, valamint Pataki Csaba a Szatmár Megyei Tanács Elnöke
13:00 Kikötés, határellenőrzés, ebéd a Csengeri Farkas-tanyán
14:00 Indulás Szamossályiba
18:00 Érkezés a Szamossályi Komp kikötőhöz, vacsora a focipályán
19:00 Szabadtéri disco!

Felhívom minden kedves jelentkező figyelmét, hogy tanulmányozzák az alábbi részvételi feltételeket!
Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Szamossályi Község Önkormányzata!TÁJÉKOZTATÓ
A vízitúra részvételi szabályairól és feltételeiről
A részvétel feltételei:
- a teljes körűen, hiánytalanul kitöltött részvételi lap leadása, vagy elektronikus úton való megérkezése a korjegyzoseg1szamossalyi@t-online.hu
a túradíj készpénzben történő befizetése a Szamossályi Polgármesteri Hivatalban
-az eligazításon és a túra előtti oktatáson történő részvétel
-pontos érkezés a vízitúra kezdési időpontjára
-14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelet mellett, vagy szülői jóváhagyó nyilatkozattal és megnevezett kísérővel vehet részt vízitúrán.
-Különlegesen fontos, hogy a résztvevő jelezze, ha nem tud úszni, mivel az ilyen résztvevő biztonsága érdekében külön eljárunk.

Kockázatcsökkentés:
A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon érheti baleset, ill. egészségkárosodás. A kockázatok csökkentése érdekében ezen tájékoztatóban olvasható javaslatok megszívlelése a résztvevő érdeke és felelőssége.

Részvétel saját felelősségre:
A résztvevő tudomásul veszi, hogy a túrán esetlegesen őt érő anyagi és nem vagyoni károkért a túraszervezőt semmilyen felelősség nem terheli, vele szemben a résztvevő semmilyen igényt nem érvényesíthet. A vízitúrán minden résztvevő a résztvevő saját felelősségére vesz részt.

Túravezetés, túraszervezés:
A vízitúrát Szamossályi Község Önkormányzata szervezi, és a Csengeri „Szent-Flórián” Tűzoltó és Vízimentő Egyesület képzett túravezetői és vízimentői felügyelik. Utasításaik betartása a túra résztvevőinek saját érdeke és felelőssége. A túra idejére biztosított és jelentős értéket képviselő eszközökért a résztvevő kötbér felelősséggel tartozik. Rongálás, elvesztés, sérülés esetén a sérülés, rongálás, elvesztés esetén az alábbi kötbér fizetendő készpénzben vagy dokumentált átutalással a túraszervezőnek:
Túrakenu: 200 000.-Ft,
Evezőlapát: 8 000.-Ft,
Mentőmellény: 9 000.-Ft,
A résztvevő tudomásul veszi, hogy elvesztés, rongálás és sérülés esetén egy új eszköz beszerzési ára fizetendő.

Szabályok: 

A vízitúrázás eszközeit a résztvevő csak a túravezető jelenlétében, rendeltetésszerűen, az eligazítás során elhangzott módon használhatja.
Tilos az esetek többségében elől haladó túravezető által mutatotthoz képest más útvonalat választani, a tiltást megszegő vízitúrázó a túrából kizárásra kerülhet
Tilos a nem vízen lévő kenuban ülni, állni, a tiltást megszegő vízitúrázó a túrából kizárásra kerülhet
A résztvevőnek kötelessége az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely a tudatállapotot befolyásoló vagy fizikai képességeket akár ideiglenesen csökkentő betegségről vagy állapotról a túravezetőt tájékoztatni. Különösen fontos tájékoztatási kötelezettség terheli a résztvevőt az alábbiak kapcsán: cukorbetegség, az epilepszia, a vérzékenység és rovarcsípésre vonatkozó allergia. Ezen utóbbi esetekben a túravezető külön a túra előtt egyeztet a résztvevővel a résztvevő biztonsága érdekében.
A kenuban ülők a vízen, NE kapaszkodjanak ágba, fába, mesterséges műtárgyba vagy semmilyen természetes képződménybe, mert ez balesethez vezethet (uszadéktorlasz).
A túrázók a túravezető által mutatott utat kell, hogy kövessék, a behajló bokrok és faágak kifejezetten kerülendőek.
Borulás esetén elsődleges a személyek mentése, a túravezető kijelöli azt a kenut, amelyik a vízbe került tárgyak összeszedéséért felelős, mindenki más a személyek és a kenu mentésében segédkezik.
A mentés során a nem boruló kenukból senki ne ugorjon a vízbe és a borult személyeket NE próbálja a saját kenujába behúzni, mivel ezzel az addig nem borult kenu is borulhat. A vízbe jutottak a borult kenut a mellúszás lábtempójában a parthoz tolják, szükség esetén az egyik kenu segít azt vontatni.
A túrából történő kizárás:
A túravezetőnek jogában áll, és kötelessége azon személy túrából történő kizárására, aki saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, a túravezető utasítását nem tartja be, figyelmen kívül hagyja vagy megsérti, ill. tiltott (lásd fenn) módon viselkedik.
Ezen felül kizárásra kerül a túrából az olyan túrázó, aki, mások közérzetét rontja, kulturált és egészséges kikapcsolódáshoz való jogát sérti, bármilyen állapota vagy viselkedése a túravezető megítélése szerint nem kívánatos.
A kizárt résztvevő a részvételi díj visszafizetésére nem tarthat igényt.
Idő- és vízjárás:
Az időjárás és a vízállás a vízitúrák időszakában szélsőségesen változhat, és ez akár komoly kockázatot is jelenthet a túrázó részére. Ilyen esetekben, a túra vezetői olyan döntést is hozhatnak, hogy a túrát az indulás előtt elhalasztják, vagy túra közben félbeszakítják a résztvevők biztonsága érdekében. Mivel ezek a helyzetek nem a szervezőnek felróható okból jönnek létre, a nehézségekért, kényelmetlenségekért, és a vis majorból eredő károkért az önkormányzatot semmiféle kártérítési felelősség nem terheli. Az így elmaradt túrát időpont egyeztetéssel megpróbáljuk egy későbbi időpontban bepótolni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése